- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 9.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 155 |
Tvaroh polotučný průměr | 500 |
Puding průměr (prášek) | 37 |
Jahody | 300 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 40 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 4637 kJ
Bílkoviny (g): 78,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 123,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 78,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 515 kJ
Bílkoviny (g): 8.7, Tuky (g): 3.6, Sacharidy (g): 13.7, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 8.7, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Množství ingrediencí odpovídá malé dortové formě o průměru 21 cm. Tvaroh vyšleháme společně s vajíčky, cukrem a vanilkovým pudinkovým práškem pomocí mixéru. Na dochucení můžeme přidat ještě vanilku nebo citronovou kůru. Cukr lze případně nahradit nekalorickým nebo nízkokalorickým sladidlem (například erythritolem). Pokud byste chtěli ještě trochu snížit obsah tuku, můžete místo polotučného tvarohu použít nízkotučný, s polotučným ale bude mít jemnější chuť. Polovinu vyšlehané směsi nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Přidáme polovinu pokrájených jahod, zalijeme zbylým tvarohem a poklademe jahodami. Dáme péct do trouby nejprve na 170 stupňů 20 minut, poté teplotu snížíme na 150 stupňů a dopékáme cca 30 minut, dokud není těsto ztuhlé. Dle chuti dozdobíme sekanými oříšky a čerstvým ovocem. Hmotnost hotového pokrmu: 910 g, na 100 g 510 kJ. 1 porce odpovídá cca 100 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Ořechy jsem ho nesypala, mně k tvarohu tolik neladí.